Een perfecte woning kan niet
zonder perfecte akoestiek
Skip links

Het belang van akoestiek in uw ontwerp

U zult het ongetwijfeld met ons eens zijn wanneer wij stellen dat een mooi ontwerp en een slechte akoestiek niet samengaan. Galm en echo zorgen voor een onrustige omgeving en een frustrerende spraakverstaanbaarheid. Daarin wil niemand wonen.

Een gedegen ontworpen akterieur zorgt voor een aangename akoestiek en geeft rust. Bewoners kunnen ontspannen genieten van muziek en verstaanbaar gesprekken met elkaar voeren. Een aangenaam akoestisch klimaat is een must om van de woning te kunnen genieten.

Beluister het verschil van akoestiek

Wat mag u van ons vrijblijvend verwachten?

Een akoestisch ontwerp met daarin de bijbehorende akoestische berekening, het verschil van akoestiek d.m.v. interactieve geluidsfragmenten de, passende naadloze plafondoplossingen en een prijs voor budgettering.

Klik hier voor een voorbeeld
Drie stromingen bepalen het thuisgevoel
Stroming goud rand icon

Architect

Voor een stijlvol woningontwerp

Stroming goud rand icon

Akterieurontwerper

Voor een aangename akoestiek

Stroming goud rand icon

Interieurarchitect

Voor een harmonieuze woonbeleving

Partnership

Wij geloven in een partnership met de architect, in het samen zoeken naar het juiste product bij het project. Wij zijn flexibel en niet merk gebonden. Ons advies is op maat en bestaat uit de budgetteringsprijs met de bijbehorende akoestische eigenschappen.

Bezoek het akoestisch kenniscentrum en ervaar de mogelijkheden van akoestiek

Het akoestisch kenniscentrum in Rosmalen biedt u de mogelijkheid om samen met uw opdrachtgever in afzonderlijke ruimtes vrijwel alle naadloze akoestische oplossingen die op de markt zijn te ervaren. Het beleven van akoestiek is essentieel voor het maken van een onderbouwde keuze om wel of geen akoestiek toe te passen.

Laat u merkonafhankelijk adviseren op het gebied van akoestiek.

Kom akoestiek ervaren

Het ontwerpproces

Binnen uw ontwerp is akoestiek een belangrijk onderdeel dat naadloos dient aan te sluiten bij uw intellectueel eigendom. Ons naadloos akoestisch product is een niche waarbij rekening wordt gehouden met de standaard afmetingen en diktes van o.a. stucprofielen, inspectieluiken, geïntegreerde spots, etcetera. Het kent geen beperkingen in uw ontwerpproces.

Lees meer

Wij maken akoestiek eenvoudig

U zult het al merken bij een bezoek aan het akoestisch kenniscentrum, maar ook tijdens alle andere contactmomenten die wij met u hebben leggen wij het ingewikkelde proces van een naadloos akoestisch plafond laagdrempelig uit. Wij overspoelen u niet met technische details waardoor u door de bomen het bos niet meer kunt zien. Bij een auto hebt u veelal ook niet de behoefte om in detail te weten hoe die in elkaar is gezet. U heeft slechts één eis: de auto dient te voldoen aan uw wensen.

Beluister het verschil van akoestiek

Het product is altijd maatwerk

Grotendeels worden naadloos akoestische plafonds gerealiseerd met een onderconstructie waarop de akoestische beplating wordt aangebracht. Alle naden en schroefpunten worden in meerdere lagen gevoegd en geschuurd tot er een strakke en vlakke ondergrond ontstaat. Anders dan bij een gipsplafond telt de aangebrachte hoeveelheid voegmateriaal én de breedte van de voeg mee om de akoestische prestaties te behouden. Als afwerking worden er twee flinterdunne lagen akoestisch spuitpleister op het oppervlak gespoten. Dat resulteert in een strak, fijn gestructureerd plafond met optimale akoestische prestaties.

Kleurmogelijkheden
Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. Omdat er geen minimale afname is, is elke kleur ook bij kleinere projecten mogelijk. Bij een naadloos akoestisch plafond zijn er vrijwel geen beperkingen zoals de integratie van verlichting, inspectieluiken en armaturen.

Garantie op het plafond

Nederland is op het gebied van naadloos akoestische plafonds toonaangevend. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen hebben wij als enig Europees land een onafhankelijke richtlijn. De strenge norm daarvoor is opgesteld door de onafhankelijke instantie TBA. Hij biedt garantie voor optimaal resultaat v.w.b. montage, vlakheid en akoestische prestaties. De plafonds worden beoordeeld conform deze richtlijn. Alleen met de juiste, secure werkwijze levert een naadloos akoestisch plafond, zowel akoestisch als esthetisch, haar prestaties. Hiervoor moet een installateur dan ook speciaal opgeleid zijn.