Een perfecte woning kan niet
zonder perfecte akoestiek
Skip links

Voor elk interieur een naadloos akoestisch plafond

Waarom een naadloos akoestisch plafond

Een plafond levert een grote bijdrage aan een goede ruimteakoestiek en het bied een groot aantal vierkante meters. We zien een sterk groeiende vraag naar een naadloos akoestisch plafond in particuliere woningen. Dit kan komen vanuit de architect die dit heeft meegenomen in het ontwerp, vanuit het bouwbedrijf die dit adviseert of de eindgebruiker zelf.

Het plafond is voor de meeste mensen toch een onderdeel wat men het liefst zo strak mogelijk wil houden en waar men buiten de benodigde objecten zoals verlichting, liever geen andere objecten aan wil bevestigen. Een naadloos akoestisch plafond combineert het beste van twee werelden. Het strakke, naadloze uiterlijk van een gewoon plafond met de akoestische eigenschappen van een hoogwaardig akoestisch systeemplafond voor het reduceren van galm.

Onze akoestische specialisten adviseren u graag over de mogelijkheden of voorzien u van een akoestisch ontwerp. De meeste systemen hebben naast de standaard witte kleur ook optioneel andere kleuren. Afhankelijk van de fabrikant kunnen dit enkele door de fabrikant gekozen kleuren zijn, maar er zijn ook fabrikanten die de afwerking in alle RAL of NCS kleuren kunnen uitvoeren.

Akoestisch ontwerp

In het akoestisch ontwerp vindt u een indicatie van de nagalmtijd en een advies voorstel voor het reduceren van de nagalmtijd. Elke ruimte wordt bijvoorbeeld voorzien van een naadloos akoestisch plafond. Pennings Akoestisch Afbouwen biedt u indien gewenst een offerte op maat en de mogelijkheid tot realisatie. Samenwerken en kwaliteit staat daarbij hoog in ons vaandel. Daarom staan wij tijdens het hele proces side by side met onze opdrachtgever. Klik hier voor een voorbeeld ontwerp.

Galm verminderen in stijl en de mogelijkheden

De meeste objecten zoals verlichting, inspectieluiken, ventilatieroosters etc. kunnen in het plafond worden geïntegreerd. De wijze waarop dit gebeurt en hoe eenvoudig dit is, is afhankelijk van het type object en het type plafond. Er zijn objecten die speciaal bestemd zijn voor het inbouwen terwijl andere objecten dit niet zijn en hiervoor dan aparte voorzieningen moeten worden. Ook het type plafond speelt hierin een belangrijke rol. Zo zijn er plafonds die een standaard paneeldikte hebben en waardoor accessoires eenvoudig te verkrijgen en in te bouwen zijn, terwijl andere type plafonds een afwijkende paneeldikte hebben waardoor er extra voorzieningen getroffen moeten worden of er objecten speciaal gemaakt moeten worden. Het kiezen van het juiste type plafond, kan dus ook deels afhangen van de objecten die ingebouwd moeten worden.

Strijklicht gevoeligheid

“Ik wil een naadloos akoestisch plafond, en nu?” Helaas hebben alle naadloze oppervlakken last van strijklicht. Kort gezegd zorgt overmatige belichting dat bijzondere kleine oneffenheden zichtbaar kunnen worden. Hoewel alle naadloze oppervlakken hier last van hebben, zijn ze hier niet allemaal even gevoelig voor. In een situatie met veel strijklicht is het belangrijk om hier een plafond oplossing bij te zoeken die hier minder gevoelig voor is.

Over ons

Akoestisch Ontwerper

Waarom moet u voor Pennings Akoestisch Ontwerper kiezen?

  • Altijd objectief akoestisch advies. 
  • Wij hebben alle expertise in eigen huis. 
  • Wij kunnen ook de volledige installatie van A tot Z verzorgen.
  • Pennings Akoestisch Ontwerper is specialist in het akoestisch plafond.
Neem contact met ons op

Het belang van een
aangename akoestiek

U kiest voor aangenaam en luxe wonen. Om dat te realiseren is een akoestisch ontwerper inschakelen voor uw villa onmisbaar. Onze onzichtbare systemen voorkomen galm en echo. Dat creëert rust, wat belangrijk is voor een optimaal thuisgevoel. Deze website maakt duidelijk wat het belang van aangename akoestiek is en wat die voor uw woning kan betekenen. Een uitgekiend akoetisch ontwerp zorgt voor een aangename akoestiek. Elk gesprek is verstaanbaar, u geniet optimaal van muziek. Een aangenaam akoestisch plafond geeft rust en is een vereiste om van uw woning te kunnen genieten. Beluister hieronder het verschil van akoestiek. 

Beluister het verschil van akoestiek
Akoestisch plafond betonlook