Een perfecte woning kan niet
zonder perfecte akoestiek
Skip links

Luister en ervaar het verschil van akoestiek.

Een akoestische ervaring

Het beleven van akoestiek is essentieel voor het maken van een onderbouwde keuze om wel of geen akoestiek toe te passen.

Het akoestisch kenniscentrum in Rosmalen biedt u de mogelijkheid om samen met uw opdrachtgever in afzonderlijke ruimtes vrijwel alle naadloze akoestische oplossingen die op de markt zijn te ervaren.

Een woning met slechte akoestiek (voorbeeld)

Deze schitterend gestylde woning heeft glad gestucte wanden en plafonds. Met haar minimalistische inrichting ziet het er fantastisch uit. Maar om ons aangenaam te voelen in een ruimte moeten al onze zintuigen geprikkeld worden. Onze ogen, neus en natuurlijk ook onze oren. En dat is waar het hier mis gaat.

Door alle harde oppervlaktes en de minimalistische inrichting heeft deze woning een akoestisch probleem. Galm en echo zorgen er voor dat we ons hier niet prettig voelen. Dat wil je niet in je woning.

Een woning met perfecte akoestiek (voorbeeld)

Deze prachtige woning heeft ook glad gestucte wanden en een minimalistische inrichting. De plafonds zijn echter niet glad gestuct, maar naadloos akoestisch.

Doordat er in het voortraject van de (ver)bouw rekening is gehouden met akoestische voorzieningen, wordt alle geluid tot 95% geabsorbeerd. Zo creëer je een optimaal wooncomfort.

De specialisten aan het woord
“Het is tijd om te gaan ontwerpen met onze oren.”

Julian Treasure

Top-rated international speaker on sound

Het is tijd om te gaan ontwerpen met onze oren, want het geluid om ons heen beïnvloed sterk ons geluksgevoel, onze effectiviteit en ons welzijn.

Harde reflecterende plafonds weerkaatsen het meeste geluid dat er tegenaan komt waardoor de ruimte onplezierig is om in te leven, werken of ontspannen.

Ivo van den Thillart

Architect aan het woord

Verantwoordelijke voor het nieuwe ontwerp van Ontmoetingscentrum DePetrus. In het monumentale gebouw huizen nu een bibliotheek, het Vughts museum en een Wereldwinkel.
Een aantal jaar geleden toen deze kerk op de nominatie stond om gesloopt te worden zijn wij via DePeterus bij dit project betrokken geraakt. Het
is belangrijk om een akoestisch plafond aan te brengen in een kerk omdat er in een kerk heel veel nagalmtijd zit.

Yuri Sigmond

Projectleider Mecanoo

Het is tijd om te gaan ontwerpen met onze oren, want het geluid om ons heen beïnvloed sterk ons geluksgevoel, onze effectiviteit en ons welzijn.

Harde reflecterende plafonds weerkaatsen het meeste geluid dat er tegenaan komt waardoor de ruimte onplezierig is om in te leven, werken of ontspannen.

Kees Zuidema

Van der Valk Hotel Princeville

Wij wilden gewoon een mooi plafond hebben en een functioneel plafond. Pennings Akoestisch Ontwerper heeft dat beide bewerkstelligt, een strak plafond, met een goede akoestiek.

“Wij gebruiken deze zaal zowel voor diners als voor vergaderingen. Voor diners tot 250 personen, dat betekent toch dat de gasten redelijk dicht op elkaar zitten, maar vanwege de akoestiek hebben ze geen last van elkaar”.

Joost Vermeulen

Adviseur Naadloos Akoestisch Bouwlab / Akoestisch Kennincentrum

Op de punt van het Amsterdamse Java-eiland verrees het duurzaam gebouwde Hotel Jakarta. Met houten hotelkamers, een subtropische palmentuin en de skybar Malabar koppelt het hotel een eigentijdse uitstraling aan duurzaam comfort.

Om te voldoen aan de akoestische eisen maakte architectenbureau SeARCH gebruik van Eleganza-plafonds van Pennings Akoestisch Ontwerper.

Uniek: Zelf het verschil ervaren van akoestische plafonds

Het Akoestisch Kenniscentrum is uniek en merkonafhankelijk. Met het Bouwlab hebben wij een partnership. Hier presenteren wij een overzicht van vrijwel alle naadloos akoestische plafonds en plafondsystemen die op dit moment op de markt zijn. Omdat het beleven van akoestiek essentieel is, kunt u in afzonderlijke ruimtes alle verschillende naadloos akoestische oplossingen ervaren.

Een afspraak maken