Een perfecte woning kan niet
zonder perfecte akoestiek
Skip links

Het belang van akoestiek in uw woning of appartement

In uw (toekomstige) woning of appartement is akoestiek een belangrijk onderwerp. Een mooi ontwerp met een onaangename akoestiek is een slecht huwelijk. Galm en echo zorgen voor een onrustige omgeving en een frustrerende spraakverstaanbaarheid. In zo’n woning of appartement wilt u niet wonen.

Een gedegen ontworpen akterieur zorgt voor een aangename akoestiek en geeft rust. U kunt ontspannen genieten van muziek en verstaanbaar gesprekken met uw huisgenoten en gasten voeren. Een aangenaam akoestisch klimaat is een must om van de woning te kunnen genieten.

Beluister het verschil van akoestiek

Wat mag u van ons vrijblijvend verwachten?

Een akoestisch ontwerp met daarin de bijbehorende akoestische berekening, het verschil van akoestiek d.m.v. interactieve geluidsfragmenten de, passende naadloze plafondoplossingen en een prijs voor budgettering.

Klik voor een voorbeeld
Drie stromingen bepalen het thuisgevoel
Stroming goud rand icon

Architect

Voor een stijlvol woningontwerp

Stroming goud rand icon

Akterieurontwerper

Voor een aangename akoestiek

Stroming goud rand icon

Interieurarchitect

Voor een harmonieuze woonbeleving

Uw villa

Uw villa is emotie. Al uw dromen en wensen zitten in het ontwerp. De realisatie ervan is misschien wel een lifetime investering. Daarom moet uw woning ook aan de hoogste eisen voldoen. Voor minder dan perfect gaat u niet. Dat resulteert in de bewonderende blikken van uw bezoek en hun complimenten over het ontwerp, de inrichting én de opvallende rust in de grote, open ruimten. Dat bevestigt dat uw keuze om speciale aandacht aan de akoestiek te schenken de juiste was. Omdat u beseft dat niet alleen het oog, maar ook het oor belangrijk is in het ontwerp van uw villa.

Bezoek het akoestisch kenniscentrum en ervaar de mogelijkheden van akoestiek

Het akoestisch kenniscentrum in Rosmalen biedt u de mogelijkheid om samen met uw architect in afzonderlijke ruimtes vrijwel alle naadloze akoestische oplossingen die op de markt zijn te ervaren. Het beleven van akoestiek is essentieel voor het maken van een onderbouwde keuze om wel of geen akoestiek toe te passen.

Laat u merkonafhankelijk adviseren op het gebied van akoestiek.

Een afspraak maken

Wij maken akoestiek eenvoudig

U zult het al merken bij een bezoek aan ons akoestisch kenniscentrum, maar ook tijdens alle andere contactmomenten die wij met u hebben leggen wij het ingewikkelde proces van een naadloos akoestisch plafond laagdrempelig uit. Wij overspoelen u niet met technische details waardoor u door de bomen het bos niet meer kunt zien. Bij een auto hebt u veelal ook niet de behoefte om in detail te weten hoe die in elkaar is gezet. U heeft slechts één eis: de auto dient te voldoen aan uw wensen.

Neem contact met ons op Beluister het verschil van akoestiek

Garantie op het plafond

Nederland is op het gebied van naadloos akoestische plafonds toonaangevend. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen hebben wij als enig Europees land een onafhankelijke richtlijn. De strenge norm daarvoor is opgesteld door de onafhankelijke instantie TBA. De naadloos akoestische plafonds worden conform deze richtlijn beoordeeld. Want alleen met de juiste, secure werkwijze levert een naadloos akoestisch plafond, zowel akoestisch als esthetisch, haar prestaties. Hiervoor moet een installateur dan ook speciaal opgeleid zijn.

Het product is altijd maatwerk

Grotendeels worden naadloos akoestische plafonds gerealiseerd met een onderconstructie waarop de akoestische beplating wordt aangebracht. Alle naden en schroefpunten worden in meerdere lagen gevoegd en geschuurd tot er een strakke en vlakke ondergrond ontstaat. Anders dan bij een gipsplafond telt de aangebrachte hoeveelheid voegmateriaal én de breedte van de voeg mee om de akoestische prestaties te behouden. Als afwerking worden er twee flinterdunne lagen akoestisch spuitpleister op het oppervlak gespoten. Dat resulteert in een strak, fijn gestructureerd plafond met optimale akoestische prestaties.

Kleurmogelijkheden
Een gespoten afwerking kan in iedere RAL- of NCS-kleur worden aangebracht. Omdat er geen minimale afname is, is elke kleur ook bij kleinere projecten mogelijk. Bij een naadloos akoestisch plafond zijn er vrijwel geen beperkingen zoals de integratie van verlichting, inspectieluiken en armaturen.

Contact

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over onze diensten en producten, aarzel dan niet contact met ons op te nemen. Dat kan via het contactformulier van deze site of door ons te bellen of een e-mail te sturen.

Pennings Akoestisch Ontwerper
Kievitsven 62
5249 JK, Rosmalen
+31 (0)736910527
info@akoestischontwerper.nl